Gratis Brainstorm Sessie
Business Intelligence

Business Intelligence

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen organisatie om deze vervolgens om te zetten in informatie die gebruikt kan worden om de bedrijfsprocessen beter aan te sturen. Het doel van Business Intelligence is om competitief voordeel te creëren en organisaties slimmer te laten werken. Terwijl vroeger de BI oplossingen groot en duur waren, is het tegenwoordig ook mogelijk voor kleine(re) bedrijven om hier gebruik van te maken.

 

Het werkt als volgt: Met bepaalde software is het mogelijk om de informatie uit verschillende databronnen met elkaar te koppelen. Denk hierbij aan gegevens uit ERP software, CRM pakketten, voorraadbeheersystemen of uw financiële pakketten. Bij kleinere BI oplossingen worden de benodigde gegevens doorlopend en direct uit de verschillende systemen gehaald. Bij complexe situaties worden eerst de gegevens uit de systemen verzameld (datamining) op een centrale plaats (datawarehouse).

 

Voordelen Business Intelligence

  • Betere beslissingen > BI levert meer inzicht in de bedrijfsdata wat ten goede komt aan het besluitvormingsproces.
  • Efficiëntie > BI stroomlijnt interne bedrijfsprocessen waardoor kosten worden verlaagd en productiviteit wordt verhoogd.
  • Voortgang > BI geeft de mogelijkheid om grafisch een duidelijk beeld te geven van de vastgestelde KPI’s ten opzichte van de actuele voortgang.
  • Nieuwe inzichten > Door gebruik te maken van BI ontstaat de mogelijkheid om gegevens te koppelen waardoor nieuwe inzichten ontstaan.
  • Concurrentievoordeel > BI levert concurrentievoordeel op.

 

Interesse?

Bent u benieuwd of Business Intelligence interessant is voor uw organisatie of wilt u weten of u nog beter gebruik kan maken van uw bedrijfsdata? De professionals van NuGGiT Consultancy zijn breed opgeleid en hebben ervaring met diverse BI software. Zij kunnen u een indicatie geven van de (verbeter)mogelijkheden van Business Intelligence binnen uw organisatie. Mocht u bepaalde BI software willen installeren dan zorgen onze professionals bovendien voor de implementatie.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Let's talk business

Liever persoonlijk contact?

BEL 06 114 257 86