Gratis Brainstorm Sessie
Robotic Process Automotion

Robotic Process Automotion

Wat is Robotic Process Automotion?

Robotic Process Automotion (RPA), oftewel Robotgestuurde Procesautomatisering, is een techniek die gebruikt wordt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van zogenaamde ‘software-robots’. Eigenlijk is het software die repeterende werkzaamheden van medewerkers kan overnemen.

 

Hoewel het begrip anders kan suggereren, komen er geen daadwerkelijke fysieke robots aan te pas. RPA is een groeiende markt in de digitale technologie, waarvan verwacht wordt dat het de komende jaren steeds verder uitbreidt.

 

Voordelen Robotic Process Automation

  • Kosten en tijd besparen > Door repetitieve handelingen te automatiseren voert de robot handelingen sneller uit dan werknemers en kan bovendien 24/7 werken.
  • Voorkomen van fouten > Bij processen die door werknemers worden uitgevoerd is de kans op een menselijke fout groot. Bij een RPA robot worden deze fouten geëlimineerd.
  • Hogere werknemerstevredenheid > Door het wegvallen van de repetitieve werkzaamheden kunnen werknemers zich richten op uitdagendere werkzaamheden wat ten goede zal komen aan de werknemerstevreden.
  • Verhoogde wendbaarheid > Nieuwe applicaties kunnen sneller aan de bestaande IT-architectuur worden toegevoegd. Zo kunnen nieuwe producten sneller op de markt worden gebracht en verhoogd het de wenbaarheid van een bedrijf.
  • Eenvoudig te integreren > De software omtrent RPA kan geïntegreerd worden met de huidige systemen waardoor geen grote veranderingen aan het IT-landschap nodig zijn.

 

Interesse?

Bent u benieuwd of Robotic Process Automation interessant is voor uw organisatie? De professionals van NuGGiT Consultancy zijn breed opgeleid en hebben ervaring met Robotic Process Automation. Zij kunnen met u brainstormen over de eventuele manieren waarop Robotic Process Automation interessant kan zijn voor uw organisatie. Eventuele toepassingen kunnen door onze professionals geïmplementeerd worden.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Let's talk business

Liever persoonlijk contact?

BEL 06 114 257 86